Spring Cup on meie 2004 poistele justkui maiuspala. Oleme sellelt suurepäraselt turniirilt varasemalt võtnud kaks üldvõitu ning eelmise aasta võitluslik finaal ei kao toetajate ajukäärude vahelt vist mitte iial. Sellel nädalavahetusel toimunud Spring Cup oli sammuke edasi. Turniir toimus kutsetega vaid kõige tugevamatele meeskondadele nii Eestist kui ka meie põhja- ja lõunanaabrite juurest. Osa oli võtmas ka kevadise Riga Cup võitja METTA lõunanaabrite pealinnast. Kuna meie poiste vorm ei ole tänu auklikule trenniskäimisele hetkel just tipus ja vastased olid tõesti tugevad, siis suuri lootusi ei hellitanud. Esimese päeva ülesandeks oli tagada meile kohane edasipääs kaheksa tugevama hulka. Raske, kuid teostatav ülesanne. Olenemata väikeseskoorilistest võitudest Metta 2004 ja Harju Akadeemia Valge üle oli meie kerge ülekaal selge ning mõlemad võidud tulid tiigrikihvade vahele teenitult. Viimasest alagrupimängust ei sõltunud enam midagi ning Sven sai katsetada erienavaid koosseise ja poisse uutel positsioonidel. Kaotuse 1:2 võtsime vastu naerulsui, sest esimese päeva ülesanne oli juba enne seda täidetud. Teine päev algas tuulise ja vihmase ilmaga millele pakkus kaitset meie grupi tuttuus katusealune. Esimene lahing oli veerandfinaal Soome klubi EPS vastu kes eelmisel päeval oli Nõmme Kaljult tükeldanud Nõmme Killustikuks tulemusega 5:0. Tõotas tulla raske mäng. Tuligi, kuid ka siin oli kerge ülekaal meie poistel ning vastastel võeti igasugused võimalused tiigriküüsi murda. Poolfinaal oli poolfinaali vääriline. Vastu astus meile alati austust vääriv rivaal JK Kalev. Võitlus oli vägev ning väheste mõlemapoolsete võimalustega. Kohtunik kes kogu mängu jooksul tegi platsil enam-vähem kokku 10 sammu, sest rohkemaks ei olnud tal jaksu, suutis pahatahtlikult rikkuda meie mängutempo ulmeliste otsustega. „Kirsiks kompotil“ ei andnud ta meile penaltit Ramoli mahatõmbamise eest trahvikastis, vaid otsustas vea koha tahapoole kastist välja nihutada ca 6m…. justkui Ramol oleks lennanud need meetrid. Just sellesama kohtuniku ebasümpaatia on meile tuttav kõikidelt eelnevatelt turniiridelt kus ta on otsustanud olenemata oma liikumisvõimetusele ikkagi vilepartii maha pidada. See selleks, ise peame olema nii tugevad, et taolised negatiivsed kõrvalmõjutajad ellimineerida just oma mänguoskustega. Kalev oli tubli ja osutas südi vastupanu. Lõpu eel õnnestus neil nurgalöögist superkenalt suunata peaga pall meie värava tagumisse ristnurka. Tiigrid veel üritasi, kuid aega oli vähe ja vastane rauast. Napp kaotus võrdses mängus viis meid pronksijahile järjekordse rivaali Spartaga. Selles mängus olid mänguohjad kindlalt tiigrikihvade vahel ja Spartal vaid mõni üksik luhtunud võimalus. Võit oli küll napp kui kindel ning meeskond sai juba teist nädalavahetust järjest maitsta medaleid ja tõsta karikas kõrgele tuulisesse taevasse. Oleme Spring Cupil endiselt kõvad tegijad. Kena tulemus kõrgetasemeliselt turniirilt näitab, et meeskond on kevadel liikumas õiges suunas ning loodetavasti muutuvad poiste medaliriiulid sellel aasta jällegi oluliselt raskemaks. Jätkame samas vaimus!

Spring Cup 2014 (16 meeskonda) 2004.a. poisid III koht

  • vs. FS Metta 2004 (LAT) 1:0
  • vs. Harju JK Academy V 2:0
  •  vs. FC Ilves (FIN) 1:2
  • 1/4 finaal vs. EPS (FIN) 2:0
  • 1/2 finaal vs. Kalev 0:1
    3.-4. koha mäng vs. Sparta 1:0

Tanel Trööp

Pilte turniirilt https://www.facebook.com/media/set/?set=a.730310420352822.1073741936.160398094010727&type=1

 

Kommenteerimine on suletud.